במהלך חודש אוקטובר ליווינו את מסע הגיבורים של כפר נהר הירדן
האקתון בנושא מים – Waterthon במרכז לחדשנות כנרת. כמאה אנשי טכנולוגיה, אקדמיה, סטודנטים ובני נוער השתתפו בסוף חודש נובמבר (25-26.11) בהאקתון ראשון מסוגו שהתמודד עם אתגרים הקשורים במשק המים.
"שורה 6" זה הכינוי לו זכתה נבחרת הנוער שנבחרה בפינצטה על מנת להשתתף בהאקתון.
הקבוצה הצעירה והמבטיחה מנתה עשרה תלמידים בגילאי 18-13 בוגרי "פרוייקט Z"- תכנית היזמות של מרכז כנרת לחדשנות המיועדת לנוער במרחב כנרת. תוכנית z כוללת כ1000 תלמידים בשנה מכל אזור סובב כנרת הגולן והעמקים.
נפגשו לשיחה בגובה העיניים עם יו"ר התעשיה הקיבוצית, יו"ר צמח מפעלים, מנהלת הפיתוח של שטראוס מים מנכ"ל מרכז החדשנות ובכירים נוספים.
בני הנוער קיבלו אתגר שעסק בהפחתת השימוש בחד פעמי בחברות וארגונים.
לקבוצה הוגדרו 12 שעות בלבד כדי לפתור את האתגר ולהציע פתרון ישים.
תוך כדי היום נהנו הנערים ממפגש עם דמויות מרכזיות מתעשיית המים של ישראל, התעשייה הקיבוצית, יזמים, אנשי היי טק ועוד…
כולם גילו עניין רב, בקבוצה הצעירה והאנרגטית שעבדה בלהט ובאינטנסיביות על פתרון האתגר ותוך כדי לא שכחו לשלב גם כיף.
בשעות הערב, הגיעה משלחת של מובילי חינוך – המורכבת ממנהלי חינוך במועצות, מנהלי ארגוני חינוך ומנהלי בתי ספר, לחשיבה משותפת כיצד ניתן לחבר בין עולם החינוך לעולם התעסוקה כבר בגיל הצעיר, בדגש על הכנת הדור הצעיר לעולם התעסוקה העתידי.
המשלחת סיירה בין אתגרי ההאקתון, צפתה בפינג, בו מציגה כל אחת מהקבוצות את התקדמותה ונפגשה עם צוות בית הספר לחדשנות במרכז כנרת לחדשנות, ד"ר ניבה דולב, דיקאנית הסטודנטים במכללה האקדמית כנרת ועם מיכל צורן מאיגוד התעשייה הקיבוצית.
בשעה 23:00 הציגה קבוצת בני הנוער את הפתרון שלה בפני חבר השופטים שהיה מורכב מאנשי המרכז לחדשנות, איגוד התעשיה הקיבוצית וקהילת המים.
למרבה העניין, הפתרון שהוצע היה דומה מאוד לפתרון שפותח על ידי הקבוצה "המבוגרת" של שטראוס מים שמנתה מהנדסות, חוקרים ויזמי הייטק שעבדו על הפתרון במשך 24 שעות.
הפתרון כולל תג מיוחד שיוטמע בכוס או בבקבוק הרב פעמי ויאפשר למכונה לספק את כמות המים וטמפרטורת המים האהובה על בעל הכוס.
נעמי אלקבץ מנהלת תוכנית החינוך במרכז לחדשנות: "תפיסת העולם שלנו היא שהחינוך ליזמות וחדשנות חייב להתחיל כבר בגיל צעיר וצריך להיעשות בשילוב עם עולם העבודה הבוגר. לפעמים דווקא הנוער יכול להציע זווית חדשה דרכה ניתן להסתכל על הדברים.
התרגשתי לראות כיצד נבחרת הנוער עובדת בהתלהבות ובמרץ במשך שעות רבות על מנת להציג פתרון ישים לבעיה.
הם היו כמו מגנט ויצרו הרבה עניין סביבם. יש רגעים שאין צורך להכביר במילים, אלא פשוט לעשות, זה היה אחד מאותם רגעים וזה היה מלא בקסם".