האקתון כנרת ה-4
סוללה שתפיק אנרגיה מתמלחת של עופות כשרים, אריזה רב פעמית שתפחית את השימוש באריזות חד פעמיות או מגשית לאריזת תירס לשיווק מפסולת תירס שתחליף את מגשית הקלקר, תוכנה משופרת שתייעל ניהול ייצור להפחתת צריכה פחמנית.
אלו הם הפתרונות שהוצגו באירוע ההאקתון שהסתיים בשישי האחרון.
האירוע שהתקיים בסימן – "חדשנות טכנולוגית לעולם ירוק יותר". נערך במרכז כנרת לחדשנות KIC בשיתוף עם איגוד התעשייה הקיבוצית, ABB , המרכז להתייעלות במשאבים, צופן, שופרסל ויקבי רמת הגולן . 50 משתתפים, יהודים מוסלמים, נוצרים, נשים וגברים, צעירים ומבוגרים ממגוון דיסיפלינות, נפגשו למשך 24 שעות לפיצוח אתגרים אמיתיים של התעשייה הישראלית. המשתתפים לוו על ידי צוות של 10 מנטורים ו8 שופטים.
גל צביאל משתתף באתגר של עוף טוב סיפר " אני מוכרח להגיד שלהניח הכל בצד ל24 שעות ולעבוד בצוות עם אנשים שלא מכירים מראש באופן מרתוני ובאופן מאד אינטנסיבי למשך יום ברצף, זהו אתגר בפני עצמו, בפן המקצועי קיבלתי המון אבל התובנה העיקרית שלי היא ההטרוגניות של הצוותים, אצלנו בצוות היו שני חובשי כיפה, שני מוסלמים, שני עירוניים, קיבוצניקית ואני מיישוב קהילתי, כולנו מגיעים עם תפיסות עולם שונות לחלוטין ולמרות השוני מצאנו את עצמינו עובדים צוחקים ומדברים ונוצר קשר אישי, בעיני זה לא פחות חשוב מהפתרון שמצאנו לאתגר"
"ההאקתון השנתי הפך להיות פסטיבל חדשנות של ממש, מושך אליו ומפגיש בין אנשים מכל התחומים למען מטרה חשובה- פיצוח אתגרים אמיתיים מהתעשייה, עם פתרונות שייצרו אימפקט משמעותי ואף בינלאומי." סיפרה שחף יוסף, מנהלת הכשרות ואירועי חדשנות, מרכז חדשנות כנרת. כאמור השנה 4 חברות השתתפו והציגו את האתגרים שלהם:
מקסופט – חברת תוכנה מבית צמח מפעלים בשותפות עם ג'יני מערכות, החברה הציגה שני אתגרים האחד הוא אתגר של חוסר אחידות בבדיקות הטיב הנעשות. והשני צעידה לעבר עולם מבוסס ענן ופער תפיסתי של חלק מהלקוחות.
פלציב- חברה המייצרת אריזות למוצרים בהתאמה אישית, האתגר הוא בלאי גבוה וחוסר עמידות בתנאי מזג האוויר של האריזות.
צמח אבוקדו – בית אריזה מתקדם לפירות וירקות מבית צמח מפעלים. כיום בשוק התירס יש פסולת שהיא כ30% מהחומר הנכנס לבית האריזה. שנלקח להטמנה ופולט גז מתאן.
עוף טוב – מבית תאגיד צמח שאן מתמודדים עם תמלחת בקווים הכשרים, שפוגעת בקרקע ועלויות הטיפול במלחים גבוהה ואינה מועדפת על ידי מפעלים.
"במפעלים רבים בתעשייה הישראלית בכלל והקיבוצית בפרט, אנחנו רואים לאחרונה שינוי גדול, מחשבתית ויישומית, מתפיסה של "זה עובד לא לגעת" להכנסת מודלים של חדשנות והגדלת הערך. ומתפיסה של "חשובה רק השורה התחתונה" ללקיחת אחריות תאגידית, כולל אחריות סביבתית, חברתית וניהול הוגן עם גיוון תעסוקתי, כמו שראינו גם כאן בהאקתון." סיפר לנו גיל לין מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית.
הקבוצה הזוכה הייתה הקבוצה שעסקה באתגר עוף טוב, והציעה פתרון תלת שלבי, השלב הראשון הוא הפחתת כמות המלח במים במקור על ידי שימוש בלחץ אויר להעפת גושי מלח שעוד לא התמוססו. החלק השני הפרדת התמלחת בכ-96%, על ידי טיפול פיזיקלי. והחלק השלישי, הגדלת קצב הייבוש בבריכות המלח ע"י רידוד בריכות מכוון. שלושת השלבים האלו יובילו לשיפור של כ-70% ביעילות קצירת המלח, בעלות הקמה שולית.
אלעד שמיר מנכ"ל KIC : "מרכז כנרת לחדשנות הוא מנוע צמיחה לאומי בצפון הארץ. תפיסת עולמנו היא שקיימות איננה רק פתרונות טכנולוגיים ורעיונות חדשניים ליצירת עתיד טוב יותר אלא היא תפיסת עולם שלמה ותרבות שמתבוננת על האתגרים מתוך הסתכלות רחבה והוליסטית.
חדשנות ברת קיימא מבוססת על תרבות של שיתוף ,פתיחות, יצירתיות ולקיחת אחריות. דווקא עכשיו בתקופה רווית פילוג אני מתרגש מחדש לראות את ההירתמות של אנשים שזה עתה הכירו עובדים בלהט על שיפור העולם שבו אנו חיים, אנשים טובים מכל חלקי החברה, מכל הגילאים, העדות, הדתות ומדיספלינות שונות מתגייסים לעשות שינוי. זאת קיימות אמיתית וזה המהות- להפיץ אור, לראות את הטוב ולהגדילו בעולם! "
עדו רודוי יו"ר איגוד התעשייה הקיבוצית "התרשמתי לטובה מכמות האנשים הטובים שנרתמו לנסות ולפצח את האתגרים, הפתרונות היצירתיים יכולים להיות מיושמים בטווח הקרוב. כל הכבוד לאלעד שמיר וצוות המרכז לחדשנות על הפקה של אירוע מרשים".