מסע הגיבורים של כפר נהר הירדן נערך גם השנה בחסות צמח מפעלים אזוריים ומשקי עמק הירדן. במסע השתתפו עשרות בני נוער ובמהלכו לקחו פסק זמן מהבעיות הבריאותיות שאיתן הם מתמודדים ונהנו מחוויות מעצימות וממפגשים מעוררי השראה.
ביום חמישי האחרון הסתיים מסע ייחודי בהשתתפותם של עשרות נערות ונערים המתמודדים עם בעיות בריאותיות מורכבות. המסע נמשך 4 ימים ובכל יום צעדו המשתתפים בין 5 ל-7 ק"מ ששולבו עם פעילויות ייחודיות. מהות המסע הייתה לאפשר למשתתפים מפגש עם אנשים, דמויות וסיפורים ייחודיים ומעוררי השראה שעודדו אותם להתמודדות ונתינה, בנוסף הכירו המשתתפים את נקודות החן בצפון הארץ.
גם השנה פרסה חברת צמח מפעלים אזוריים בשיתוף עם משקי עמק הירדן את החסות על המסע, כאשר עובדי ומנהלי התאגידים השונים בצמח הגיעו ללוות את המסע באופן פיזי. אלון קולט, סמנכ"ל צמח מפעלים, הודה לליאת מיטלמן לאופיר מגן ולענבר אלתר על העבודה ולכל אחד ואחת מהתורמים שנרתמו מייד וללא היסוס והוסיף, "בזכותם גם השנה יכולנו לקיים את המסע עבור הילדים המדהימים האלה. תוך כדי שצעדתי עם בני הנוער הנפלאים האלה הבנתי את גודל תעצומת הנפש שיש להם".
על הפקת המסע וגיוס התרומות עמלה אופיר מגן, מנהלת תחום הסחר במשקי עמק הירדן, שהצליחה לגייס תרומות רבות. אופיר מגן: "זהו המשך של מסורת נפלאה עבורנו בצמח, יש לנו את הזכות ללוות את הנערים והנערות במסע הייחודי שהם עוברים, ועבור רבים מהם זאת הפעם הראשונה שהם לנים בשטח. תודה לכל התורמים ובעיקר תודה לנערים והנערות על מסע מופלא עבור כולנו".
כפר נהר הירדן הינו כפר נופש יחיד מסוגו בישראל ובמזרח התיכון כולו המעניק נופש חוויתי, קסום ובטוח, המותאם לילדים ובני נוער המתמודדים עם 25 מחלות כרוניות, גנטיות ומסכנות חיים וילדים עם מוגבלויות. הכפר ממוקם בגליל התחתון, סמוך ליישוב גבעת אבני.
עמותת כפר נהר הירדן הוקמה בשנת 2000, במטרה להעניק לילדים החולים חווית נופש מדהימה של כיף והנאה, חווית הצלחה, גיבוש וקבלת ההזדמנות לגלות עולמות תוכן וכישורים חדשים ולהוכיח להם שהם מסוגלים ליותר. הפעילויות ותוכניות הנופש מתמקדות בילד עצמו ולא במחלתו.
לכפר מגיעים ילדים ובני נוער בגילי 9-18 מכלל המגזרים במדינת ישראל וכן ילדים מהרשות הפלסטינאית ומעזה. המכנה המשותף לכולם הוא הגיל והמחלה.
נשיא העמותה הוא חיים טופול, יו"ר העמותה הוא פרופ' יעקב רמון, מנכ"ל העמותה הוא תא"ל (מיל') יובל חלמיש.
הפעילות בכפר נסמכת על צוות קבוע קטן מקצועי ומסור שנמנים עליו אנשי הדרכה ורפואה וכן בזכותם של כ-1,000 מתנדבים מדי שנה ביניהם צוותים רפואיים, מדריכים חברתיים, ועובדים סוציאליים, ו-20 מתנדבי שנת שירות ושירות לאומי שהם הבסיס להדרכה בכפר, וכל זאת ללא עלות לילדים ובני המשפחה.