ספר חדש על 90 שנות אבוקדו בעמק הירדן
בעמק הירדן מציינים 90 שנות גידול אבוקדו עם ספר חדש "הענף הירוק תמיד" – סיפורו על ענף האבוקדו בעמק הירדן, שחיברו בני ווייס ואילן אשל.
באירוע ההשקה באשדות יעקב מאוחד השתתפו עשרות מגדלים – בעבר ובהווה, שבאו לחלוק כבוד לוותיקי הענף.
בדברים שנשא אמר שיקו דומוביץ' מנכ"ל "צמח מפעלים" כי השתלבות ענף האבוקדו בעמק הירדן לצד הבננות, ההדרים והתמרים הוא סיפור מרתק של חזון, חקלאות והתיישבות בתנאי מחיה מיוחדים, בעזרת מחקר ופיתוח פורצי דרך, התאמה לתנאי הגידול ואלפי עובדים מסורים לאורך השנים, ואלה אשר הפכו את עמק הירדן לאושיית אבוקדו עולמית בזכות הכנות 'אשדות 17', ו'דגניה 117', שאבותיהן ב'גן רופין' – מקום המטע הראשון.
גידול אבוקדו החל ב-1936 בדגניה א', אולם רק כעבור ארבעה עשורים החלו הקיבוצים בגידול מסחרי. הספר נולד במטרה לספר לדורות הבאים איך התפתח הענף, הניסיונות, המחקר והפיתוח, ההצלחות כמו גם הכישלונות, הלבטים והאתגרים.
וייס ואשל הודו לצוות העורכים שסייעו להם, למנהלי "צמח מפעלים" ו"צמח אבוקדו", אותו מנהלת כיום ענת לשם, תאגיד המהווה שותף וצומת מרכזי עבור המגדלים באריזת אלפי טונות ובשיווק הפרי, בהדרכה ובתכנון, על מנת שהמגדלים יפיקו מקסימום רווח לדונם.
ואת כל יתר התכנים תוכלו לקרוא בספר. ניתן להזמין ישירות מבני וייס או במשרדי צמח מפעלים.